2018 Size Neler Getirecek? Burç Yorumları

2018 Size Neler Getirecek? Burç Yorumları

2018 Size Neler Getirecek? Burç yorumları

Yeni bir yıla başlarken bu kez umutlarla değil önlemlerle ilgiliyiz. 2008’den bu yana devam eden travmatik ve sarsıcı açılar ruhlarda derin yaralar açtı.
2017 de kısmen yaralandık, kısmen yararlandık.. 2018 son 10 yıl içinde yaşayabileceğimiz en anlamlı, en güzel yıl olacak tabii her zamanki gibi değerlendirebilenler için.

Genellikle kendisinin ve partnerinin burç yorumunu hızlıca okuyup, aradığı cümleyi bulamayanlar bir sonraki yıl sakin bir şekilde bir önceki yılın yorumunu okuduklarında neleri kaçırmış olduklarını da fark ediyorlar. Astroloji kaderinizi anlatan bir fal değil öngörüler sunan bir önlem alma aracı. Meteroloji gibi düşünülürse kesinlikle yararlanacağınız bir ilimdir. Önlemlerin yanısıra şanslı dönemleri değerlendirdiğinizde yılı olabilecek en ideal şekilde yaşarsınız. Aksi halde fırsatlar yanınızdan geçip gider ve siz seyredersiniz. Fırsatlardan yararlandığınız bir yıl olması dileğimle.

Su Karakuş
Uzman astrolog
Instagram/ facebook/ youtube: sukarakus

KOÇ: Görünen o ki 2018 aşk ve arkadaşlık yaşamınızda geçen yıl başlayan çeki düzen verme işinin tamamlanacağı yıl olacak. Sadece bu kadar değil, birbirinden güzel yaratıcı projelere imza atacak ve yeni yaşam amaçları, yeni idealler geliştireceksiniz. Kısaca hayat amacınızı bulacaksınız sevgili Koç.

31 Ocak da aşk alanınızda oluşan ay tutulması yalnız kalbinize asil bir aşkı konduracak. Arayışlarınız şansla ve tesadüfle harmanlanacak tabii gözünüzü dört açmanız da gerekecek. Belkide sadece bir iş nedeniyle tanıyacağınız bu kişiden görür görmez etkilenecek ama geleceğinize damga vuracağını tahmin edemeyeceksiniz. Ay tutulmaları gerçekleştiği günden 15 gün önce etkili olmaya başlar, 15 gün sonraya dek etkisi sürer.

16 Şubat da bu kez Güneş tutulmasıyla yeni bir sosyal ağ kuracaksınız. Ya da yeni bir sosyal çevreye girecek, birlikte yeni bir hayat planı yapacağınız kişilerle tanışacaksınız. Bu ani bir fikir olarak aklınıza gelen şeyin eyleme dönüşmüş hali. Tutulmayla Merkür kavuşumu aniden ışıldayan cin fikirlerin yaşama katkısını çoğaltırken, Venüs-Satürn arasındaki tatlı bağlantı kalıcı ilişkilere adım atma eğilimini güçlendirecek. Veya diğer bir deyişle neye başlarsanız onun hayatınızda uzun vadeli olması olası. Ani teklifler, ani tanışmalar, aniden kalabalık ortamlara davet edilmeler hepsi değerlendirilesi durumlar olacak.

15 Mayıs dan itibaren Uranüs burcunuza bir süreliğine veda edecek ve para alanınıza yerleşecek. 6 Kasım’a kadar mali konulardaki büyük değişimin ne olacağına dair epeyce fikir sahibi olacaksınız. Ani zenginlikler veya aniden para kaybetmek gibi şaşırtıcı değişiklikler gelecek 7 yılınızın konusu. Kısa bir süreyi Boğa burcunda geçiren mali konularda ani sürprizler yaratan, özgüveninizi yükselten Uranüs tekrar ve son sürprizleriniz yapmak üzere burcunuza giriş yapacak. Burcunuzdayken yeniden görünüşünüz ve kişisel stilinizle ilgilenecek, iyileştirecek.

13 Temmuz da Güneş tutulması yengeç burcunun 20.derecesinden size ev alma, taşınma, yuva kurma veya mülk edinme fırsatı sunacak. Açıkçası bu bir fırsat değilde baskı ve zorunluluk. Geri gidiyor olsa da tam da tutulmanın karşısından sert bir bakış fırlatan Plüton tutulmaya yeniliklere, egoya, duygulara meydan okuyacak ve hafifce can yakacak. Tutulma sırasında yöneticiniz Mars da gerilediği için hiçbir şeye enerjinizin kalmadığını hissedeceksiniz. Yine de güneş tutulmalarının hayatı iyileştirme ve yükseltme görevi olduğunu unutmamalı, gücünüzü toplamalı ve evle ilgili yenilikleri yapmalısınız. Temmuz ayı boyunca karşınıza çıkan her fırsatı iyice irdeleyin.

27 Temmuzda Ay tutulması yine arkadaşlık alanında gerçekleşecek. Temmuz bir hayli hareketli. Tutulmalar ard arda geleceği için olaylarda ard arda gelecek ve hareket halinde olacaksınız. Olağan koşullarda en sevdiğiniz şey aksiyon almak ama bu kez Mars da arkadaşlık alanında gerilediği için sosyalleşmek, dış dünyayla irtibat kurmak istemeyecek, yalnızlığı tercih edeceksiniz. Ama unutmayın yenilikler yalnız başınıza tatsız gelir. Buna rağmen hayatınızda artık sadece yük yaratan size iyi gelmediğini düşündüğünüz kişileri hayatınızdan eleyeceksiniz.

11 Ağustos da yeni bir Güneş tutulmasıyla evinizle ilgili yenilik yapmak zorunda kalacaksınız ve şansın her zaman sizden yana olmadığınız bazen tek başınıza şansa güvenmeden harekete geçmenin daha yararlı olduğunu kavrayacaksınız. Yanlış düşüncelerin, yanlış yargıların nedeni Merkür gerilemesi. Üstelik hala yöneticiniz Mars gerilediği için hiçbir şeyi düzletmeye enerji harcanmak istemeyeceksiniz. Buna rağmen yenilik yapma gücünü bulacak zorunlulukları avantaja çevirmeye çalışırsanız başaracaksınız.

8 Kasımdan itibaren Jüpiter ekstra gelirler alanından çıkıp seyahat, medya ve eğitim alanınıza yerleşecek ve size daha çok yararlı olacak. Bu konumda ne yaparsanız yapın paraya ve sevgiye dönüştürebileceksiniz. Seyahatler size aşkı ve parayı getirirken, yeni eğitim fırsatları karşınıza çıkacak. Uzun zamandır eğitimini almayı düşündüğünüz bir etkinlik ücretsiz olarak karşınıza çıkacak. Veya yeniden okul sıralarına dönme şansı bulacaksınız. Evren geleceğinize yatırım yapmanız için her türlü şansı karşınıza çıkaracak. Yurt dışında yaşamaya başlamak, vize almak, kitabınızın basılması, basın yayın alanında çalışmaya başlamak veya yazdıklarınızla şöhret basamaklarını tırmanmak ya da yazılımlarınızın paraya dönüşmesi ihtimaller arasında. Tabii değerlendirebilenler için. Bu alan aynı zamanda mahkemelerle ilgilidir bu nedenle davalarınızın lehinize sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Patent almak veya ticari başvurular yapmak içinde yine 8 Kasım ve sonrasını seçmelisiniz. 26 Kasımda Güneş-Jüpiter kavuşumu yaşandığında ve 7 Aralıkdaki yeniay döneminde bu konularla ilgili güzel haberler alacaksınız.

Yöneticiniz Mars bu yıl burcunuzda yolculuk yapmayacak. Ve 26 Ocak-17 Mart arasında aşk alanınızdan geçecek. Bu sizin biraz gergin ama cinsel enerjinizin oldukça yüksek olacağı bir evre. Hormonlarınız yalnızsanız yeni bir aşkı davet edecek. Bir ilişkiniz varsa çekişmelerin sonu tatlıya bağlanacak ve git gide yakınlaşacaksınız. 6-31 Mart arasında Venüsde burcunuzda yol alacağı için çekiciliğinizle hayranlarınızın sayısının artmasına şaşırmamalısınız.

BOĞA: 2018 diğer tüm yıllardan epeyce farklı bir yıl. 2017 sonuna doğru burç değiştiren Satürn seyahat ve eğitim alanınızdan size daha fazla yararlı olmak için çabalayacak. Mayıs ortasında burcunuza geçen Uranüs ise giyim tarzınızdan yaşam biçiminize kadar pek çok şeyi değiştirecek tabii gelecek 7 yıl boyunca. Dolayısıyla bu iki yavaş gezegenin yolculuğu yılı anlamlı ve renkli kılacak. Daha kararlı ve iradeli davranacağınıza kuşku yok.

31 Ocak da gerçekleşen Ay tutulması evinizi satmanız veya kiraya verebilmeniz için bir fırsat niteliğinde. Veya bir mülkünüz yoksa aradığınız evi bulmanıza ve kelepir bir alışverişle mutlanmanıza vesile olacak. Bu güzel başlangıçtan hemen sonra 16 Şubat da gerçekleşen Güneş tutulması kariyerinizde temiz ve yenilikçi bir sayfa açmanızı sağlayacak. Düş kırıklıkları sizi kalıcı yenilikler yapmaya teşvik ederken, kötü yöneticinin insanı iş sahibi yapması deyimini hatırlayacaksınız. Ay ortalarında gelen tekliflere sıcak bakmayı unutmayın. Yeni görevler sizi bekleyecek ve tabii size yabancı görünen yeni sorumluluklar da..

15 Mayıs’dan itibaren hem gelirlerinizi kazanma biçiminiz hem özgüveniniz hem de görünüşünüz ve yaşam stiliniz değişecek. Uranüs burcunuza yerleştiğinde artık tüm yaşamınızı kariyeriniz yönetiyor olacak. Sıradışı bir giyim ve stil benimseyebilirsiniz. Özgürlüğün tadını çıkaracağınız bir yaşama geçiş yapacak gelecek 7 yıl boyunca her an bir nedenle değişeceksiniz. Bu değişim sabit ve sakin yaşantınıza uymadığı için sizi tanıyanlar epey şaşıracaklar.

Kitap yazmak, medyada yer almak mesela bir radyo programı yapmak gibi ihtimallerse 13 Temmuz Güneş tutulmasının hediyeleri olacak. Gerçi biraz muhalif bir tutumla bu ilerlemeye karar vereceksiniz, baskıya itiraz edecek ve yurt dışından ya da kent dışından alacağınız destekle seveceğiniz yenilikleri hayatınıza alabileceksiniz. Görünen o ki enerjiniz bir hayli düşük olacak. Geri giden Mars enerjinizi içe döndürecek ve düşünmeyi konuşmaya tercih edeceksiniz.

Temmuz sonunda gerçekleşen Ay tutulmasıysa kariyerinizde bir mihenk taşı görevini üstlenecek. Ya tamamen ayrılacak ve yeni bir görev alanına geçiş yapacaksınız ya da size verilen görevleri hakkıyla tamamlayıp teslim edecek, ödülünüzü alacaksınız. Ancak bazı talihsizlikleri ve yeterince hırslı davranmayışınızı göz ardı etmemek gerekiyor. Genel olarak beklediğiniz takdiri alamazsanız kendinize acımak veya kırılmak gibi eğilimler geliştirebilirsiniz. Ay tutulmaları bir miktar gönül yorgunluğu da yaratır.

11 Ağustos da bu kez ev ve yuva alanınızda yenilik yapmanızı sağlayan Güneş tutulması Merkür gerilemesinin etkisinde olacağından hatalı karar vermeye açık davranabilirsiniz. Eski ve rafa kaldırılan planlar yeniden gündeme gelirse ve içinde elektronik, seyahat ve iletişim sözcüklerini barındırmazsa sorun yok. Örneğin evin kamera sistemini yenilemekten kaçınmalısınız. Jüpiter de bu tutulmaya sert bir açıyla bağlanacağından şanssızlıklar ard arda gelerek yenilik hevesinizi kırabilir.

Jüpiter 8 Kasımda Yay burcuna geçerek ekstra gelirler kazanmanız için şans dağıtacak. Muhtemeldir hukuk, yasalar, yurt dışı, eğitim vermek, ticaret gibi konulardan her zamankinden daha fazla kazanacaksınız. Düzenli bir geliriniz var ve esktra gelir kazanmanız mümkün değilse piyangoda şansınızı denemelisiniz. Tabii alacağınız hediyeler de cabası olacak.

26 Kasım da yılın en şanslı günü yine para yani çalışmadan kazanılan para alanında doğacak. Piyango için bir şans denemesine girebilirsiniz ya da hiç beklemediğiniz biçimde eşiniz, aile bireylerinden biri veya ortağınız zenginleşmeye başlar ve size bir pay vermek ister. Durup dururken değil tabii. İyi bir danışman olduğunuz ve şans sizden yana davrandığı için.

Yılı genel olarak çevrenizi genişletmek, evinizi yenilemek, kariyer planlarınızı gerçekleştirmek üzere yaşayacaksınız. Ve mali konularda şansınız özellikle Kasımdan itibaren açılacak. Aşk ve evlilik içinse hem Kasıma dek Akrep burcundan geçiş yapan Jüpiter destek verecek hem de Eylül ayının ilk yarısında gerçekleşen yeniay yardım edecek. Bununla birlikte yöneticiniz Venüs 9-22 arasında evlilik alanınızdan geçiş yapacak. 31 Mart da burcunuza yerleşen Venüs çekiciliğinizi arttırıyor. Yani hayran kitlenizi. Yalnızsanız bu evrede hayranlarınızın içinden bir seçim yapabilirsiniz.
Yılın aşk için en ideal dönemlerinden birisi ise 10 Temmuz- 6 Ağustos arasındaki Venüs’ün aşk alanınızdaki şölensel geçişi. Samimi, sade ve sadık bir ruh eşi tamda bu dönemde karşınıza çıkabilir. Yaşamınızdaki dengeyi sağlayacağınız mutlu bir yıl olacak gibi görünüyor. Değerlendirebilmenizi dilerim.

İKİZLER: Son yılların sıkıcı etkisinden sıyrılıyorsunuz müjde. Aynılıktan gına gelmişti değil mi? Bitmeyen sorunlardan, baskılardan. 2018 diğer tüm yıllardan daha farklı. Yakınlarınızla veya partnerinizle ilişkinizi değiştiren, bozan ne varsa, dersler, sınavlar, imtihanlar, baskılar, eziyetler, zulümler hepsi hepsi 20 Aralık 2017 itibariyle hayatınızdan çıktı tabii yükselen burcunuz Yengeç ise o ayrı. Yine de her koşulda 2018 korkulası bir yıl değil.

Satürn’ün artık Oğlak burcunda yol alışı ekstra gelir kazanmak, başkalarının parasını değerlendirmek, sponsorlarla çalışmak veya en azından borçları ödeyip para biriktirmek konusunda epey öğretici olacak. İçten gelen bir dürtüyle harcamalarınızın abartılı olduğunu fark edecek, kendi kendinize kısıtlama getireceksiniz. İyi de yapacaksınız.
Öte yandan 15 Mayıs itibariyle burç değiştiren Uranüs iç dünyanızda bir değişim yaratacak. Hani inanmam, mantıksız, bilime aykırı dediğiniz şeyler var ya! Hah işte onlar toptan değişecek. İnanmaya ve inanılması gerektiğini savunmaya başlayacaksınız. Aydınlanma yaşamak, sezgilerin açılması, Nirvana gibi bir çok şekilde tanımlayabiliriz bu durumu. İç dünyanız değişecek. Bilinçaltınıza bakışınız, hastalıkları yaşama biçiminiz, kendi bedeninizi hapishane gibi hissetme duygunuz en önemlisi geçmişle bağınız değişecek. 2018 de Uranüs olumlu açılar kuracağı için çok zorlayıcı da olmayacak.

Ocak ve Şubat aylarını 2 güzel tutulma ile değerlendireceksiniz. 31 Ocak da gerçekleşen Ay tutulması yakın çevrenizle aranızdaki bağı güçlendirecek, kardeşlerinizle birlikte hareket etmenin anlamını keşfedeceksiniz ve tabii iş yaşamında ne kadar şanslı olduğunuzu yine bu kararlar sayesinde fark edeceksiniz. Mutlaka değerlendirilmesi gereken bir tutulmadan bahsediyorum. Jüpiter’in şans noktasıyla arasındaki olumlu açı şansınızı 3 e katlayacak unutmayın.

16 Şubat Güneş tutulması, Merkür’le kavuşum ve Uranüs’le sevecen bir açı halinde olduğundan bol sürprizler taşıyor. Arkadaşlarınızın veya üyesi olduğunuz bir grubun yapacağı sürpriz sizi memleketinizden, evinizden çok uzaklara taşıyacak. Belki de eğitim almak üzere birlikte hareket edeceksiniz. Her koşulda yaşamınızda bir kez daha mutlu olacağınız bir deneyim yaşayacaksınız.

13 Temmuzda para alanınızda gerçekleşen tutulmanın sert ama yenileyici bir anlamı var. Yeni bir gelir kazanmanız için borçlar veya ödemeler baskı yaratacak ve hem özgüveninizi yenileyecek hem de yen bir gelir kazanmak üzere teklifleri değerlendireceksiniz. Mars geri gittiği ve Güney ay düğümüyle kavuşumda olduğu için kısmen talihsiz kısmen de yorgun ve isteksiz hissedeceksiniz. Oysa yapmanız gereken Uranüs-Venüs-Satürn arasındaki büyük ve güzel açıyı değerlendirmek. Doğum haritanızdan bu 3 gezegen nereden transit geçiyorsa oralardan güç ve destek alacaksınız. Aynı anda Jüpiter-Neptün arasında da ciddi bir uyum olacağı için bu 2 güçlü gezegeninde desteğini alıyorsunuz. Bu kadar çok destekleyen varken sorunlar vız gelmeli size.

27 Temmuzda Ay tutulması seyahatlerinizde veya eğitiminiz sürüyorsa ya da tatildeyseniz çok dikkatli olmanız konusunda uyarı niteliğinde. Yurt dışı bağlantılarınız kader kurbanı olabilir. Eski hatalarınızı tekrarlayarak değer verdiğiniz kişileri kaybedebilirsiniz. Veya tahammül edemediğiniz kişileri sert bir biçimde başınızdan savıp onların haklı çıkacağı bir savaşın içine çekilebilirsiniz. Ve tabii hiçbir şeye enerji bulamayacağınız için kaçıp kurtulmak, katlanmak, eğlenmek ve unutmak gibi ihtimalleri değerlendirmeyeceksiniz.

11 Ağustos Güneş tutulmasıyla dikkatiniz başka bir alana çevrilecek. Yeni bir çevre oluşturmak isterken hata yapma olasılığınızda çok yüksek zira tutulma gerileyen Merkür’le kavuşum anında gerçekleşiyor. Düşüncelerinizin ve algılarınızın yavaşladığı, anlayışın, yargının bozulduğu önyargıya dönüştüğü bu günlerde yanlış karar verme veya gerçekleri görememe ihtimaliniz çok yüksek. Eğer geçmişte tanıdığınız bir çevreye yeniden girme çabanız varsa elbette olur ama kısa sürebilir. Tutulmanın iyi yanı Satürn-Uranüs arasındaki mutlu açı. Ödemeler, para kazanmaya odaklanıp iç dünyanızıda yenilediniz mi sorun kalmaz. Güç veren gezegenlere odaklanmak zor zamanlarda en iyi seçimi yapmamızı sağlar.

8 Kasımda şans gezegeni Jüpiter Yay burcuna yani evlilik ve ortaklık alanınıza yerleşecek. Gelecek 13 ay boyunca evlenmek veya ortaklık kurmak için daha şanslı ve istekli olacaksınız. 26 Kasımda gerçekleşen Güneş-Jüpiter kavuşumu ise yılın en şanslı günü. O günlerde bir partneriniz varsa evlilik kararı alabilir ya da imza atabilirsiniz.
Aşk için özel tarihleriniz: 24 Nisan-19 Mayıs arasında Venüs burcunuzdan geçerek bir yıldız gibi parlamanızı sağlayacak. Yalnızsanız o günlerde ne kadar beğenildiğinizi fark edeceksiniz. Zekasını beğendiğiniz birine elbette evet diyebilirsiniz. 6 Ağustos -9 Eylül döneminde ise aşk gezegeni Venüs aşk alanınızda yolculuk yapacak. Erosun okları havada dolaşırken biri kalbinizi çalabilir. Eski sevgiliye yeniden bir şans vermek için Ağustosu yeni bir aşka yelken açmak için Eylül’ü değerlendirmelisiniz.
Şansınız bol olsun.

YENGEÇ: Satürn Oğlak burcuna 20 Aralık 2017’de yerleşti. Bu durumun sizi çok korkuttuğunu biliyorum. Tabii astrolojiye ilgisi ve birazda bilgisi olan Yengeçleri kast ediyorum. Yengeç burcunun ilk günlerinde doğanlar için sağlık sorunları ve ruhsal baskı olarak hissedilen bu karşıtlığın etkisi ortalama 6 ay sürecek. Çok uzun tabii. Unutulmaması ve kıymetin anlaşılması için gereğinden fazla uzun gibi görünse de okul sıralarında her sınıf için 9-10 ay geçirdiğimiz düşünülmeli ve Satürn’ün amacının ders vermek olduğu hatırlanmalı. Alınacak ders nedir peki?
Sağlığını yeterince korudun mu ve hayatta kalmak için nelere ihtiyacın var biliyor musun? sorularının cevabı..

Satürn gelecek 2.5 yılını Oğlak burcunda geçirecek. 2018 yılında çok ağır dersler vermeyecek çünkü Uranüs’le olumlu bir bağlantısı olacak. Tabii yine de bireysel doğum haritanızda hangi alanların tetiklendiğini kontrol ettirmenizde ciddi bir gelecek analizi almanızda yarar var.

Uranüs 15 Mayıs da Koç burcundan çıkıp Boğa burcuna geçtiğinde son 7 yıllık travmatik döneminiz de sona ermiş olacak. Değişmeyi, esnemeyi, gelişmeyi ve konforunuza önem vermeyi öğrendiyseniz Boğa burcundaki 7 yıllık döngünün tadını doya doya çıkaracaksınız. Sıra dışı arkadaşlar hayatınıza katılacak, biraz daha sosyalleşecek ve öğreneceksiniz. Merkür’ün büyük abisi olan Uranüs dehanızı ve zekanızı dostluk için kullanmanızı öneriyor. O dostlar size hayatın tadına varmayı öğretecek.

Ocak sonunda ve 11 Ağustosda gerçekleşen 2 tutulma para alanınızı tetikleyecek. Ay tutulması Ocak sonunda ilk fırsatınız ve çok değerli bir şansı beraberinde getirecek. Yaratıcılığınızı kullanacağınız bir iş teklifi alabilir veya bir sipariş elde edebilirsiniz. İstediğiniz büyük çalışmayı yapma şansı bulabilirsiniz. 11 Ağustos da ise ertelenen veya eskiden çalıştığınız işler, eski müşteriler yeniden karşınıza çıkacak. Ancak bu kez şans yanınızda değil karşınızda olacak. Bir dizi şanssızlıkla mücadele etmeyi başarırsanız tutulmadan yararlanırsınız. Dahası dostlarınız ve size baskı yapan patronunuz/ müşterileriniz anlayışlı, yardımsever tutumlarıyla başarınıza ortak olacak. Baskı her zaman kötü değildir. Bu kez disiplin bekleyen kişilerin haklı yanlarını gözlemleyeceksiniz.

16 Şubat da ve 27 Temmuzda gerçekleşen tutulmalar ise borçları, ödemeleri, ekstra gelir kazanmayı ve parayla ilişkinizi yeniden düzenlemeyi ifade ediyor. Başarılı olmak için Şubat tutulmasının güzel etkilerinden yararlanmayı ihmal etmeyin. Merkür ve Uranüs el ele verip sizin için bir müjde hazırlayacak. Arkadaşların bu günler için olduğunu kavrayacaksınız. 27 Temmuz tutulması ise geçmişe aşırı takılmanın nasıl bir şanssızlığa dönüşeceğini anlatacak. Mars gerilediği için tüm burçlarda olduğu gibi sizde de enerji düşüklüğü, isteksizlik olağan. Ancak şansınızı tekrar kazanmak için enerjinizin düşmesine aldırmadan çaba göstermelisiniz. Her koşulda ödemelerinizi tamamlamak veya hakkınız olanı almak zorundasınız. Aşırı harcamalardan kaçınmayı yılın başında bir prensip olarak düşünmelisiniz.

13 Temmuzda burcunuzda Güneş tutulacak ve karşınızda Plüton’un yani cüce ama en güçlü gezegenin varlığını hissedeceksiniz. Geri gidiyor olması acıyı veya zorlukları hafifletiyor bu iyi haber. Enerji düşüklüğü ve isteksizlik bu tutulmada da kendisini hissettirecek ve ne yazık ki en büyük engeliniz. Vitamin takviyesi, ertelememek konusunda disiplin kazanmak kurtarıcı eylemleriniz. Tutulmadan daha önemlisi aynı anda Uranüs-Venüs-Satürn arasındaki mutlu açı. Bu güçlü açı sevgiyi, duygusal bağları ve zor anlarda sizi anlayan kişilerin yanınızda olmasını sağlayacak. Değişecek ve dönüşeceksiniz. Görünüşünüzden stilinize kadar yaşam biçiminizi değiştiren bir çok şey önceleri zor ama zaman geçtikçe iyi ki olmuş dedirtecek veya zamanla hafifleyecek yeni koşullara kolayca uyum sağlayacaksınız.

Tutulmalar çok önemli. Yükselecek ve deneyim kazanacaksınız.

8 Kasımda Jüpiter aşk alanınızdan çıkıp iş alanınıza geçiş yapmadan hemen önce iş teklifleri, aradığınızdan daha iyi bir iş bulmak gibi mucizeler yaratacak. Kendi işinizi yapıyorsanız medya, eğitim, seyahat sektörleriyle çalışmaya başlayabilirsiniz. Daha çok seyahat edeceğiniz ve öğretip, öğreteceğiniz işlerde var olmak gelecek 1 yıl boyunca gerçek şansınız olabilir. 26 Kasımda Güneş-Jüpiter buluştuğunda iyimserliğiniz artarken yeni dönemin size neler sağlayacağı hakkında net bir fikrinizde olacak.
19 Mayıs-13 Haziran arasında aşk alanınız hareketleniyor. Burcunuzdan geçiş yapan Venüs sizi beğenenlerin, beğendiğini söyleyenlerin sayısını arttırırken, kendinizi beğenmek üzere bakıma alabilirsiniz. Estetik ameliyatlar veya cilt bakımı gibi daha kolay güzelleşme teknikleri ya da yeni bir makyaj tekniği öğrenmek için uygun zamanınızı iyi değerlendirmelisiniz. Yalnızsanız her an ruh eşinize rastlayabilirsiniz.

9 Eylül-7 Ocak arasında Venüs aşk alanınızdan geçiş yapacak ancak geri gideceği bir aralık var ki gölge dönemiyle birlikte biraz yoracak. Olağan durumlarda aşkta şanslı evreniz demeliydim ancak gerileme 5 Ekimde başlıyor,16 Kasım da bitiyor. Bu evrede eski sevgiliye dönmek, ayrılmak gibi kendinizden beklemeyeceğiniz duygulanımlar içine çekilebilirsiniz. Çocuklarınız varsa anlaşmakta güçlük de çekebilirsiniz. Tahammülsüzlük düzeyiniz düşerken aşk yaşamınıza istemeden zarar verebilirsiniz. 9 Eylül 5 Ekim arasındaki duygularınız doğru ve not etmekte fayda var. Gerilemeler biraz hatalı ve takıntılı duygulara neden olacaktır. Ve umarım düğününüzü gerileme dönemine denk getirmezsiniz.

2018 diğer yıllardan daha zorlu değil ama daha güçlü hissedeceğiniz bir yıl olacak. Disiplini ve kuralları unutmadığınız bir yıl olsun.

ASLAN: 2017 yazında burcunuzda nefis bir tutulma yaşandı umarım yararlanmışsınızdır. Hiç bana dokunmadı diyorsanız 2018 de tutulmaların bir kısmı yine burcunuzda gerçekleşecek ve bu kez mutlaka bir biçimde yararlanacaksınız. Tabii çaba da harcamalısınız.

Satürn 2017 sonlarına doğru Oğlak burcuna yani sizin iş alanınıza yerleşti. Daha disiplinli daha çalışkan ve düzenli işlere yatkın olmanız için beyninize minik sinyaller gönderdi. Birazda işin zorluklarını göstermeye başladı. Çalışmıyorsanız hak ettiğinizden daha azına razı olacağınızı fark ettiniz. Bu iyi çünkü razı oluşlar Satürn’ün en sevdiği davranış biçimidir. Eğer bir iş kurmak istiyorsanız sağlam ve güvenilir bir yapı için paradan daha çok çalışmaya, aza kanaat getirmeye ihtiyacınız var. 2.5 yıllık bu döngü bittiğinde artık yıkılmaz olduğunuzu kanıtlayacaksınız.

Uranüs 15 Mayıs da Boğa burcuna, kariyer alanınıza yerleştiğinde U dönüşü yapmak isteyecek, riskli ve yaratıcılığa dönük işler yerine çılgınca ve sabit işlere eğilim duyacaksınız. Memursanız istifa edip kendi işinizi kurmak, öğretmenseniz ahçı olmak gibi sizden beklenmeyecek kararlar alacaksınız.

31 Ocak tutulması geçen yıl yaşanan tutulmadan daha iyi koşullar sunacak ve burcunuzda gerçekleşecek. Aslan burcunun 121.derecelerinde veya 5 derece yakınlarında bir gezegeniniz varsa şanslısınız. Bu tutulmadan direkt yararlanabilirsiniz. Ay tutulmaları aradığımızı bulmak, tamamlamak ve görevleri sonlandırmak için idealdir. Biraz gergin hissettirse de doğum öncesi sancılar verir. Tutulma sizin kendinizi şanslı hissetmenizi ve geleceğinizi etkileyecek değişiklikler yapabilmenizi sağlayacak. Görünüşünüzdeki değişimi tamamlamanız gerekiyor öncelikle. Ve ev almak, aileden destek almak gibi domestik konular öne çıkacak.

16 Şubat da gerçekleşen Güneş tutulması ise yalnızsanız evlenmek için veya bir ortaklığa evet demek için itici güç oluşturacak. Düş kırıklıkları sizi birazda bu son karara teşvik ediyor. Yine de sürekliliği olan işler, ilişkiler ve kalıcı anlaşmalar tutulmaya eşlik edecek. Bu tutulmanın bir de sürprizi var. O sürpriz çok uzaklardan belkide yurt dışından gelecek. En azından medyada görünme şansı bulacaksınız. Ve kameraları seveceksiniz. Bir youtube kanalınız varsa takipçi sayınızın ani artışı da gururunuzu okşayacak.
Temmuz ortalarında gerçekleşen Güneş tutulması kişisel gelişiminizde hızlı adımlar atabilmeniz için bazı zorluklar yaşamanız gerektiğini düşündürüyor. İş alanından size yöneltilen baskılar kendinizi hapsettiğiniz bu alandan yani bilinçaltınızdaki travmalardan bir an önce kurtulmanıza yenilenmenize neden olacak. Biraz dolaylı bir değişim ama bir şekilde o otoriteye ihtiyacınız var. İyi koşullarda gelişmek mümkün olmuyor ne yazık ki. Ortamdan uzaklaşmak ve kendinizi aşka, çocuklarınıza adamak da bir çözüm. Hatta en iyi çözüm. Gelişmek için zorluklarla mücadele etmek yerine sizi mutlu eden şeylerle zaman geçirmelisiniz. Gezegenler bu şansı verecek.

11 Ağustos Güneş tutulması yine burcunuzda doğacak. Yılın başında Ay tutulması, yılın ortasında Güneş tutulması yaşamak bir şans tabii. İkisi de sizi hızla yükseltecek ve isteklerinizi başarmanıza yardım edecek tabii değerlendirebilirseniz.
Ancak bu Güneş tutulması Retro Merkür ile kavuşum anında oluştuğundan hata yaptırabilir veya geçmişten gelen birini karşınıza çıkarıp değişmeniz, yenilenmeniz için yardım almanızı sağlayabilir. Bu kez ailenizin itirazlarıyla karşılaşacaksınız. Yine ortamdan uzaklaşmak ve yine aşka evet demek kurtarıcı olacak.

Tüm yıl boyunca tutulmaları değerlendiremezseniz elbette büyük kayıp ama üzülmeyin Jüpiter 8 Kasım da aşk alanınıza geçerek yalnızlığınıza son verecek büyük aşkı karşınıza çıkaracak. Evliyseniz ve bir çocuk sahibi olma arzunuz varsa bunu gerçekleştireceğiniz 13 ay Kasımın ilk haftasında başlayacak. Daha eğlenceli olmaya çalışacak, belkide sahnede yer alacağınız hobiler edineceksiniz. Tiyatro yapmak için yaşınız kaç olursa olsun geç olmadığını kavrayacaksınız.

Aşkta şanslı ve çekiciliğinizin dorukta olduğu bir başka dönem de 13 Haziran- 10 Temmuz arası. Aynadaki görüntünüzü beğenecek ve hayran bakışları hak ettiğinizi düşüneceksiniz.

Yılın en güzel günü 26 Kasım. Güneş ve Jüpiter Yay burcunda buluştuğunda aşk için gelecek 1 yıl boyunca size şans dağıtıyor olacaklar. Umarım bu şans yağmurunun altında olmayı başarırsınız.

BAŞAK: Geçtiğimiz yıl boyunca iş yaşamınıza odaklandınız. Tutulmalar ya işle ya sağlıkla ilgili düşünceler veya olanaklar çıkardı karşınıza. 2018’de yine iş ve sağlık ön planda görünse de arkadaşlıklar, sosyalleşmek ve aşk da önem sıralamanızda yerini alacak. Bu iyi yılı tutulmalara ve açılarına borçlu olacaksınız. Hiçbir şey üstünüze gelmeyecek ve tereyağdan kıl çeker gibi yenileneceksiniz.

Her yıl ortalama 2 Güneş tutulması 2 de Ay tutulması yaşanır. 2017 de yaşanan tutulmalar iş ve sağlık yaşamınızı işaret etmişti. Yeni elemanlar, yeni bir iş düzeni veya ilk kez işe başlamak gibi seçenekleri eğer yaşınız uygunsa değerlendirdiğiniz. Değerlendiremeyenler için 2018’de pek verimli geçmeyebilir çünkü her yıl bir sonraki yılın basamaklarını inşa eder. Bu nedenle tutulmaları önemsemeli ve yararlanmaya çalışmalısınız. Tutulmaların görevi hazırsanız veya değilseniz de sizi ileriye götürmektir. Bir basamakta çıkacağınız verimlilik yolculuğunda birkaç basamak atlamanızı sağlar.
2018 yılında 3 Güneş tutulması ve 2 Ay Tutulması gerçekleşecek. Ve Satürn’le Uranüs’ün burç değiştirmesinden en çok yararlanacak burçlardan birisiniz. Biraz karışık ve teknik oldu ama özetle bu yıl yükselişinizde zirve yaşamak isterseniz bu mümkün.

31 Ocak da yılın ilk Ay tutulması yaşandığında kişisel gelişim ve ruhsal rahatlık için nihayet bir çözüm daha bulacaksınız. 2017’nin konularından biri buydu. Yakın çevrenizden birkaç kişinin size sunacağı fırsatı iyi değerlendirecek ve söz dinleyeceksiniz. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve üstünüzdeki stresi azaltacaksınız. Yüklerinizden kurtulmak da ihtimal.

16 Şubat Güneş tutulması ise iş yaşamınızda yenilikler, orijinal fikirler getirecek. Yeni gelirler, yeni müşteriler, yeni elemanlar, hatta yepyeni bir ofis ve tabii ki yeni bir iş alanı ihtimaller arasında. Her ne yenilik yapacaksanız size mülk sahibi olma fırsatı yaratabilir. Ya da bu proje yaşamınızda uzun süre devam edebilir ve nimetlerinden yararlanabilirsiniz. Zorlukları olsa da severek yağacağınız bu yenilikler size aynı zamanda finansal avantaj da sağlayacak.

13 Temmuzda ruh sağlığınızı ilgilendiren yeni bir hareketi Güneş tutulmasıyla hayatınıza alacaksınız. Projeler, çocuklar hatta partneriniz ya da sizi yorgun düşüren eğlence yaşamınız üstünüzde baskı yaratırken artık dinlenmeye gereksinim duyacaksınız. İlaçlar, yüzmek, meditasyon veya birkaç film izleyip günlerce beyninizi düşüncelerden uzaklaştırmak kendi kendinize bulacağınız tedavi yöntemleri. İşte tamda bu sırada duyacağınız bir cümle, okuyacağınız bir kitabın satırları ilham verecek, hayat görüşünüz baştan sona değişecek ve o andan sonra sizde değişmiş olacaksınız. Ruh sağlığınız için önemli bir adım atılacak.

27 Temmuz tutulması bu yıl yaşayacağınız en zor anları avantaja çevirmenize yardım edecek yegane tutulma. Partnerinizin veya çocuklarınızın baskısı veya onların başına gelenlere duyacağınız üzüntü sizi bir yenilik yapmaya zorlayacak. Yeni arkadaşlar hayatınıza katılacak ve belki de onlarla başınıza gelen bir felaket sırasında tanışacaksınız. Alacağınız yardımlar ve destekler gerçek dostlar tanıma fırsatına dönüşecek. Ev yaşamınızda ortaya çıkan güçlükleri, yakınlarınız ve yakın çevreniz sayesinde atlatabilirsiniz. Çözümü bulunduğunuz yerde aramayın. Başkalarının fikirleri yeni bir dünyanın kapılarını aralamanızı sağlayacak.

11 Ağustos da yılın son tutulması yaşanacak. Geçmişe bağlılığınız ve takıntılarınız için iyi bir çözüm bulacaksınız. Belkide uzun zamandır yogaya başlamak istiyordunuz. Bu kez başaracak ve hatta sertifikanızı alıp uzmanlaşacaksınız. Şansınıza güvenmeden hareket etmenizi öneririm. Başkalarının referansını ve önerilerini önemsemeyin. Disiplinli davranmaya çalışın bu yeterli. Ruhsal terapiler, şifa teknikleri ve yeni bilinaçltı arınma teknikleri en iyi dostunuz olacak.

Aşk alanınızdan geçiş yapan Satürn ciddi ve güven veren birini karşınıza çıkarabilir ancak yaklaşmanız zor olabilir. Ya da onun size yaklaşması pek kolay olmayabilir. Aşırı ciddiyet yerine biraz daha eğlenceli görünmek ve hayatı bir miktar oyun gibi görünmek işinize yarayacaktır. Her zamankinden daha fazla yalnız kalma veya güvenmemek için bir çok bahane üretme evresindesiniz. Satürn beğendiğiniz kişi için beklemeyi değil yapabileceğiniz tüm fedakarlıkları yapmanızı öneriyor. Tabii mantık çerçevesi içinde. Ancak bu sayede ileri dönük ciddi ve uzun vadeli bir beraberliği kurabileceksiniz.

Yılbaşından 18 Ocak’a dek olan dönem aşk yaşamınızın bir yıldız gibi parlaması için en ideal evre. Birbirinizi anlayışla karşılayacak, sevgi dolu hissedecek, sadakatten emin olacaksınız. Yalnızsanız yine bu evrede birini beğenmeniz olası. Evliyseniz 10 Şubattan itibaren eşlinizin tavırlarında gözle görülür bir değişim fark edeceksiniz. Romantik yaklaşımlar hoşunuza gidecek, seviliyor olduğunuzu hissedeceksiniz. Elbette içinizden aynı şekilde karşılık vermek gelecek. Tabii sadık bir ilişkiniz varsa!

Yalnızsanız 10 Temmuz-6 Ağustos döneminde çekiciliğiniz o kadar yüksek olacak ki, eğer dış görünüşünüze iç dünyanız kadar önem verirseniz beğeni toplayacak ve aşıklarınızdan birine evet diyeceksiniz. Ancak Merkür gerilediği ve gölge dönemde sürdüğü için yanlış karar vermek veya eski sevgiliye bir şans vermek gibi ihtimalleri bireysel haritanız üstünden değerlendirmekte fayda var. Mutlu keyifli bir yıl geçirmek için ruhsal gelişiminiz ve iş yaşamınız her şeyden daha önemli olmalı. Esenlikler dilerim.

TERAZİ: 2018 yılında 2 büyük değişim yaşayacaksınız ve bu hiç de kolay olmayacak. Eğer zorluklara katlanabilirseniz başarıyı garantilersiniz. Eğer çabuk yılıp değişime direnirseniz gelecek 3 yıl bir hayli zor olabilir. Şimdiden kararlı olmaya çalışmalısınız. Peki nedir bu değişimler? Hangi yaşam alanlarınızda gerçekleşecek?

İlki 2017 sonunda burç değiştiren Satürn son 2.5 yıllık destektekleyici pozisyondan çıktı ve gözünü sizin tembelliklerinize dikti. Özellikle aileniz ve yuvanızla ilgili yeterince sorumluluk almadığınızı düşünüyor. Yeni görevler verme çabasında. Görevlerinizi hakkıyla yerine getirir ve kararlı bir şekilde mülk sahibi olmaya karar verişeniz 2.5 yılın sonunda iyi ki almışım iyi ki yapmışım diyeceğiniz hediyelerin tadını çıkarıyor olacaksınız. Bir tutam katlanmak, iki doz sabır, 5 kaşık disiplinle bir çok zorluğun üstesinden gelecek, hayatta kalmanın ve geleceği garantilemenin çeşitli yollarını öğreneceksiniz. Buna değmez mi? Süregelen işlerden ve ilişkilerden vazgeçmemek düsturunuz olmalı.

İkinci değişimi 15 Mayısdan itibaren 7 yıllık uzun yolculuğuna adım atacak olan Uranüs sağlayacak. Aşk alanınızın yöneticisi Uranüs evlilik alanınızdaki sarsıcı yolculuğunun yönünü değiştirecek ve birazda ekstra gelir kazanmanız, başkalarının referanslarından yararlanmanız hatta daha sağlıklı yaşamanız için hayat biçiminizi değiştirmenize yardım edecek. Onunla uyumlu çalışmak bu kez kolay olacak zira sert bir açıyla ve vurucu darbelerle sizi zorlamayacak. Tam tersine şimdiye dek aklınızdan bile geçmeyen fikirleri aklınıza getirip daha konforlu ve kolay bir yaşama geçişinizi sağlayacak. Yalnızsanız derin bir aşkın tadına varmak da hediyeleri arasında.

31 Ocak Ay tutulması dostluklarınızı yeniden gözden geçirmenizi sağlayacak. Şans yanınızda olacağı için iyi dostlar edinecek ve size zararı olabilecek kişileri kader yanınızdan uzaklaştıracak. Mali konularda da şanslı bir evrede olduğunuz için aynı günlerde mülk sahibi olmak üzere adım atacaksınız. 11 Ağustos Güneş tutulması aynı alanda kuvvetli bir etki daha yaratacak. Eski dostlarınızla yeniden karşılaşacak ve yeniden yakınlaşacaksınız. Neden bunca zamandır görüşmediğinizi hatırlamanız çok önemli zira aynı hataları tekrarlayabilecek.

16 Şubat güneş tutulması aşk alanınızı parlatacak ve yılın aşkta en şanslıları arasında yer almanızı sağlayacak. Yalnızsanız o günlerde sosyalleşmeye çalışmalısınız. Bir fikre yer açacak ve aklınızdaki kişiyle tanışacak ya da yakınlaşacaksınız. Duygularınız karşılıksız kalmayacak. Eğer bir ilişkiniz varsa nişanlanma ya da evlilik kararı almak gibi heyecan verici gelişmeleri onaylayacaksınız. 27 Temmuz ay tutulmasında aynı alan bir kez daha tetiklenecek ve bu kez ayrılık düşüncesi sizi yiyip bitirecek. Şanssızlıklar, isteksizlikler yanlış bir sonuca varmanıza neden olacak. Gezegenlerin üstünüzdeki etkisi sevginizden emin olmamanıza neden olurken tutulma evresi bittiğinde yeniden sevgi duyumsayacaksınız.

13 Temmuz güneş tutulması maalesef bir miktar zorlayıcı. Kariyerinizde köklü bir yenilik yapmanız gerekecek ve direnirseniz kaybedeceksiniz. Akışa bırakırsanız evinizi, eşyalarınızı hatta aile düzeninizi değiştirmeniz gerekecek ve bunu istemeyeceksiniz. Mali kaynaklarınızı değiştirmek şu anda anlamsız ama o gün geldiğinde en anlamlı çözüm olacak.

Huzurlu ve aşkla dolu bir yıl dilerim.

AKREP: 2018 herkes için olduğu kadar sizin içinde değişim yılı. Fakat bu değişimler sizi korkutmamalı. Alışkanlıklarınıza bağlı olduğunuzu ve karanlık, derin ve bilinmeyen şeyler merakınızı çekse bile tüylerinizi diken diken ettiğini biliyoruz. Yeni insanlara ve olaylara kuşkuyla yaklaştığınızı ezberledik. Ve 2018 de tüm ezberleriniz bozulacak. Sizde başkalarının sizinle ilgili yargılarını değiştirecek tavırlarınızla şaşırtacaksınız. Çevreniz ve yakınlarınızla ilişkiniz hatta evliliğe bakışınız değişecek.

Satürn Aralık 2017 sonunda Oğlak burcuna geçerek mali konulardaki zorlu dönemi sona erdirdi. Yakın çevrenize karşı zaten seçiciydiniz. Yıl boyunca yine seçici ama bu kez yalnızlığı tercih edecek kadar seçici davranacak, dürüst ve güvenilir insanlarla olmayı önemseyecek, herkesle iyi anlaşmak, herkesle birlikte olmak gerekmediğine net bir biçimde karar vereceksiniz. Belkide yalnız kalmak, yakın bir semte taşınmak, yakınlarda başka bir evin olmadığı küçük bir yerleşim bölgesinde sakinliğin keyfine varmak yapacaklar listenizde yer alıyor bile. Medya çalışmalarınız varsa sürekliliği önemseyecek daldan dala konmaktan vazgeçecek, aza kanaat getirerek olanla yetineceksiniz. Kitap yazmak gibi zorlu bir çalışmaya kararlıysanız konsantrasyonunuz tam olacak.

Uranüs 15 Mayıs dan itibaren Boğa burcuna adım attığında geçen yıllardaki iş değişikliği, sağlığınızla ilgili öğrendikleriniz gözünüzün önünden geçecek. Bu korkularınızı bitiren bir adım olacak açıkçası. Ailenizin desteği bu kez evlilik ve ortaklık alanınızda devam edecek. Aniden sıradışı biriyle evlenmek isteyebilirsiniz. Kültürü size tamamen yabancı insanlar ilginizi çekebilir. Bir ilişkiniz varsa klasik bir düğün yerine sizden umulmayacak kadar orijinal bir düğünü veya habersizce yapılan 2 kişilik düğünü tercih edebilirsiniz. Şaşırtacaksınız. Evliliğiniz yolundaysa bile aniden özgür kalmak isteyip boşanmayı da düşünebilirsiniz. Uranüs özgürlük aşığıdır. Ya da sadece ilişkiniz yenilemek için birlikte yapacağınız hobiler veya seyahatler yada büyük arkadaş gruplarını bir araya toplamak gibi etkinlikler planlayabilirsiniz. Başkaları sizi ve evliliğinizi daha eğlenceli bulmaya başlayabilir.

Ocak sonunda gerçekleşen Ay tutulması hayatınız için bir hediye gibi. Kariyerinizle ilişkili beklentileriniz bir anda gerçekleşecek. Emekli olmak, sertifika almak, ödül almak gibi çabalarınızın sonucunu alabileceğiniz, yaşam sayfanıza altın harflerle yazdıracağınız bir evre olacak. Yakın çevrenizi köklü bir şekilde değiştirecek mutlu, iyimser, huzur veren insanlarla bir arada olacaksınız. Kariyerinizle ilgili ikinci fırsat 11 Ağustos Güneş tutulmasıyla gelecek. Ancak Merkür gerilediği için bir hata planlarınızı suya düşürebilir çok dikkatli olmalısınız.

16 Şubat da Kova burcunda gerçekleşen tutulma sizin için başarı anlamına geliyor. Mülk almak veya mülklerinize bir yenisini eklemek tutulma ile mümkün olacak. Nerede iyi yatırım yapılacağı konusunda yanılmaz bir zeka göstereceksiniz. 27 Temmuz tutulması ise artık değerli olmadığınız mülklerden birini elden çıkartmanıza neden olabilir. Ya da ihtiyaçdan dolayı satacağınız bir mülkün veya eşinizle kırgınlıkların sona ermesi anlamına geliyor. Nedense kendinizi aşırı şanssız hissedecek ve affedemeyeceksiniz.

13 Temmuz Güneş tutulması dost burçlarınızdan Yengeç de gerçekleşse de seyahatler zorlayacak. Sürekliliği olan yer değişikliklerine sıcak bakmayacaksınız. Asıl yapmanız gerekense iyi bir iş ortağı veya evde daha çok zaman geçirmenizi sağlayacak bir eşle fikir birliği. Çözüm için olaydan uzaklaşmanız gerekecek.

Jüpiter’in tadını çıkaracağınız bir yıl dilerim.

YAY: Satürn’ün burcunuzdan çıkıp para alanına yerleşmesi hem iyi, hem düşündürücü gelecektir size. Bu kez durum şöyle Satürn kendi evine yerleştiği için birikimlerinizle ve daha az harcamanızla ilgilenecek. Hatta daha aza razı olarak çalışmak, gelirleriniz ne kadar olursa olsun vazgeçmemek ama her zaman az kazanmaktan şikayet etmek gibi eğilimler geliştireceksiniz. Ne kadar kazanırsanız kazanın asla kendinizi garantide hissetmeyeceksiniz. Ne kadar varsıl olursanız olun varlıklarınızı korumak için daha az harcamayı düstur edineceksiniz. Bir miktar cimrileşeceksiniz demek durumu anlatan en iyi örnek. Özgüveniniz özdeğerinizden biraz fazla. Bir diğer deyişle özgüven patlaması yaşayarak doğdunuz. Satürn’ün burç değişikliği özgüveni normale çekerek kendinize ait objektif bir yargı geliştirmenize yardım edecek. Henüz para kazanmaya başlamadıysanız veya bir işiniz yoksa gelecek 2.5 yıl aza kanaat getirmek yapabileceğiniz en iyi şey olacak. Böylece ödülünüzde zannettiğinizden büyük gelecek.

Uranüs 15 Mayıs’dan itibaren Boğa burcuna yerleştiğinde iş yaşamınızla ilgili büyük değişikliklere kucak açacaksınız ki değişimi en seven burçlardan birisiniz. İş yapma yönteminizi, iş yerinizi, sektörünüzü veya yıllardır birlikte çalıştığınız elemanları değiştirmek gibi ihtimallerin tümünü deneyeceksiniz. Henüz bir işiniz yoksa kararsızlık tuzağına düşmeden sıradışı alanlarda şansınızı denemelisiniz. Konfor ve rahatlık ancak siz ne kadar yenilikçi iseniz o kadar kolay gelecek.

Yılın ilk ay tutulması Ocak sonunda gerçekleştiğinde sizin içinde bir hediyesi olacak. Seyahatler, eğitimler, kurslar, yurt dışı ticari ilişkileriniz tutulmanın destekleyeceği alanlar. Her ne yaparsanız yapın mali durumunuz epeyce değişecek ve iyimserliğiniz artacak, geleceğe bakışınız mutlulukla dolacak. Herşey bir tesadüf gibi görünse de hiçbir şeyin tesadüf olmadığını içten içe biliyor olacaksınız. 11 Ağustosda aynı alan tetiklenecek ve bu kez bir yenilik yapmak isteyeceksiniz. Eski hataları düzeltmek ve kaçırdığınız şansı tekrar yakalamak için iyi bir evre ancak beklentileriniz çokda yüksek olmamalı zira Merkür geriliyor olacak.

16 Şubat da Güneş kova burcunda tutulacak ve yeni bir çevrede yeşermenizi, başkalarının görüş ve fikirlerinden yararlanarak medyatik olmanızı sağlayabilir. Bu yararlı tutulma kalıcı ilişkiler ve dostluklar da getirecek. 27 Temmuz ay tutulmasında ise bu çevrede pekde sevmediğiniz kişileri ayıklama şansı bulacaksınız. Özellikle sizi geri çekenleri ve ilerlemenize engel olanları.

13 Temmuz tutulması ödeme dengenizi bozabilir. Bir yandan kredi alıp diğer yandan ödemekte zorlanmak çaresiz hissettirebilir. Ekstra gelirler kazanırken süregelen işinizi aksatabilirsiniz. İş alanınızı tamamen değiştirmekse en iyi çözüm olacak.

Engellerden kurtulup özgürleştiğiniz bir yıl dilerim.

OĞLAK: Satürn Aralık 2017’de burcunuza yerleşti. Bir çok burcun korkulu rüyası sizin için yaşlı bir ebeveyni yeniden görmek gibi. Ya da ilkokul öğretmeninizle üniversite yıllarınızda rastlaşmak gibi kolay ve sevindirici olacak. Satürn burcunuzda görünüşünüze biraz ciddiyet katmakla ilgileniyor. Eklem ve kemik sağlığınızı önemsemenizi, biraz daha disiplinli davranabilmenizi, daha çalışkan ve güvenilir bir izlenim bırakmanızı istiyor. Peki bu olmazsa ne olur? Hayatta çok istediğiniz ne varsa elinizden alabilir, kıymet bilmez olduğunuzu düşünebilir. Canım çokda korkmayın. Bu kadarda sert değil ama yoklukla imtihan etmek onun en sevdiği şey malum.
Satürn’le çalışmak ve ödülünü kapmak için mütevazi, güvenilir, çalışkan olmak anahtar kelimeleriniz olmalı.

Uranüs 15 Mayıs’da Boğa burcuna girdiğinde aşk hayatına bakışınız da değişecek. Bu değişim ilişkileri yaşama biçiminizide değiştirecek. Satürn’e aykırı bir şımarıklığa umarım girişmezsiniz. Tam tersine sıra dışı bir insanı da sevebileceğinizi göstermek bu kez sizden beklenen tutum. Yaratıcılığınız ise sıradanlıktan sıyrılıp daha orijinal olanla, farklı ve şaşırtıcı projelerle yükselecek. Uranüs’ü seveceksiniz.

Yılın ilk ayının son gününde ay tutulacak. Borçlarınızı ödemek, yeni kredi ihtiyaçlarınızın çözülmesi, miras veya bonus kazanmak, piyangoda yıllardır beklediğiniz şansı yakalamak gibi bir dizi alternatif size para kazandıracak. Bu kez şansınıza güvenmelisiniz. İyi dostların da katkılarıyla yaşamınızı kökten değiştirebileceksiniz. 11 Ağustos Güneş tutulması yeni bir ek gelir kazanmanızı sağlayabilir. Bunun için eski işinize dönmeniz gerekebilir ama unutmayın bu dönüş kalıcı olmayacak fakat size farklı bir şansı getirecek.

16 Şubat güneş tutulması para alanınızı şenlendirecek. Yeniliklere ilk kez bu kadar açık davranacaksınız ve kazanacaksınız. Dahice bir fikir, riskli yatırımlar zenginleşmenizi en azından düzenli bir gelire sahip olmanızı sağlayacak. 27 Temmuz tutulmasıyla para alanınızda bir sonlanma yaşayacaksınız. Bu tamamen kadersel ve istem dışı bir sonlanma olabilir ve üzebilir. Ya da enerjiniz çalışmaya, değişime yetmeyebilir. Özgüveninizi düşürmeden dinlenmeyi başarmalısınız.

13 Temmuz tutulması evlilik ve ortaklık alanınızı kendi başınıza sarsacağınıza işaret ediyor. Evlenmek veya ortaklık kurmak iyi fikir olsa bile kurallarınız, baskıcı tavrınız ve kontrolcü hareketleriniz ilişkilerin kısa zamanda bozulmasına neden olabilir. Kendinizi değiştirmeyi yenilenmeyi ve kendi küllerinizden doğmayı başarmalısınız.

Değişimleri seveceğiniz bir yıl dilerim.

KOVA: 12 ev henüz astrologlar tarafından tam olarak anlaşılamadı ve çözülemedi. Satürn 12.evinize yerleştiğinde rüyalarınızdan ve düşlerinizden uzaklaşmakla ve gerçekçilikle başlarsınız döneme. Kendi içinizin hapishanesinde aşırı çalışmak, aşırı sorumluluk almak hatta geçmişinize kızarak zaman harcamak gibi depresif eğilimlerle, takıntılı hastalıklarla çile doldurursunuz. Bunların hiç biri size göre değil değil mi? Acılara ve depresyona şerbetli kova için zaman zaman kendisini yoklayan tiklerden depreşen ruhsal rahatsızlıklara kadar bir çok şeyin çözüm süreci başlamıştır. Çözüm meditasyonda, yoga da veya bir şifa tekniğinde olabilir. Konsantrasyon ve disiplin Satürn’ün size vereceği destekler. Şimdiye kadar sadece konsantrasyon eksikliği nedeniyle yapamadığınız iyilikleri 2018 de yapabilirsiniz kendinize. Adam akıllı bir meditasyonu yapıp tamamlayabilirsiniz mesela. Yasa dışı işlere bulaşmamak bu yıl önemli bir bilgi. Zira Satürn hapis ve hastane gibi yerlerde uzun zaman geçirmenize neden olur. Sadece bir röportaj yapmak için ordaysanız bile yaşayacaklarınız, dinleyeceğiniz hikayeler hayat dersi niteliğinde olacaktır.

Öte yandan yöneticiniz Uranüs 15 Mayıs da Boğa burcuna yerleşerek evinizi ve eşyalarınızı, ev yaşamınızı tamamen değiştirmenizi isteyecek. Güvenliği kaldırmak ve sıradışı bir eve sahip olmak, ilginç materyalleri ev eşyasına dönüştürmek gibi ilgi alanlarınız oluşacak. Belki de orman da ağaç ev yapma fikri ilk kez çok sıcak ve mantıklı gelecek size. Yuva kurmak yerine ortak bir yaşam alanı oluşturmak, hiç niyetiniz yokken evlenmek gibi ihtimallerde Uranüs’ün sürprizi olacak.

Yılın ilk ay tutulması evlilik ve ortaklık alanınızı şenlendirecek. Epeydir yalnızsanız doğru insanı tanıyacak veya bir ilişkiniz varsa ciddi bir adım atacaksınız. Bu dönemde nişanlanabilir veya aileleri tanıştırabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili güzel gelişmelerde bu adımı hızlandıracak. İçsel gücünüze inancınız artacak. 11 Ağustos da aynı alanda Güneş tutulacak ve evlenmek üzereyken yanlış anlamalar nedeniyle belki de partnerinize haksızlık edeceksiniz. Yılın başındaki gözlem ve kararlarınızın daha doğru olduğunu unutmamalısınız.

16 Şubat Güneş tutulması burcunuzda oluşacak ve görünüşünüzü kişisel stilinizi tamamen yenileyeceksiniz. Tam bir Uranüs çocuğu olduğunuzu kanıtlayacak, çılgın yeniliklerle epey dikkat çekeceksiniz. 27 Temmuzda ay tutulması eksik kalan değişimin tamamlanmasına yardım edecek ancak bu kez sonuçtan memnun kalmayabilirsiniz. Mars da gerilediği için tekrar yeniliğe enerjide bulamayabilirsiniz. Mümkünse bu tutulmayı yenilik veya tamamlanma değil dinlenme ile geçirin.

13 Temmuz tutulması iş ve sağlık alanınızda çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkaracak. Önce ruh sağlığı ve önce dinginlik gerektiğini kavrayacaksınız. Ruhunuzu baştan sonra yenilemek üzere iyi bir teknik bulacaksınız. Enerjiniz ancak bu şekilde tekrar yerine gelecek.

Tutulmalardan yararlandığınız bir yıl geçirmenizi dilerim.

BALIK: Dostlarınıza bağlısınız ve uzun süren vefalı arkadaşlıkları seviyorsunuz. Satürn dostluk alanına yerleştiğinde deneyimli dostlar ve eski arkadaşlıklara kaybetmeme arzusu hayır diyememenize neden olacak. Kimseyi kırmayacak, belkide bir dostun sorumluluğunu alacaksınız. Grup üyelikleri veya kalabalıklar yerine ikili arkadaşlıkları benimseyecek, tek bir arkadaşa konsantre olup olabildiğince kişiyi eleyeceksiniz. Telefon defterinizde sadece görüştüğünüz gerçek kişilerin numarası kalacak. Dilekleriniz eskisi kadar kolay gerçekleşmeyecek belki daha çok çalıştığınız konularda şans bulacaksınız. Bu döngü sizi gitgide seçici yapacak.

15 Mayıs da Boğa burcuna yerleşen Uranüs artık parayla ilişkinizde umarsız tavra son verip, yakın çevrenizle ilişkinizde daha sosyal, daha umarsız görünmenizi sağlayacak. Belki orijinal bir kitap yazacak, başkalarını şaşırtacaksınız. Belki de yakın çevrenizde kendinizle ilgili bir gerçeği açıklayacak, başkalarını şok edeceksiniz. Önünüzde uzun yıllar var. Medyada yer almaktan, topluluk önünde çok rahat konuşmayı öğrenmeye kadar bir çok yeniliği hayatınıza alacaksınız.

Ay Ocak ayının son gününde tutulacak. İş yaşamınızla ilgili önemli bir karar vereceksiniz. Çok uzaklara gitmek ve başka bir ülkede çalışmaya devam etmek ya da medyada yer almak ve tanınmak, iyi bir eğitim fırsatı bulmak gibi alternatifler mesleki ilerlemenize katkıda bulunacak. Güçlü dostlarınız sizi desteklerken doğru adımlar atabileceksiniz. 11 Ağustos da aynı alanda bir yenilik yapacak ve geçmişte nerede iseniz oraya dönmek isteyeceksiniz. Yanlış bir adım atmamak için yılın başında aldığınız kararlardan vazgeçmemelisiniz.

16 Şubat da oluşan Güneş tutulması ise zekanızı ve dehanızı kişisel gelişiminiz için kullanmanızı sağlayacak. Her ne kadar kimi düş kırıklıkları öfke dozunuzu yükseltse de sakinleşmenin yeni bir formülünü bulacak rahatlayacaksınız. 27 Temmuzda aynı alanda ay tutulduğunda talihsizliklere de hazır olmalısınız. Ruhsal rahatsızlıklar veya kendinizi ruhunuzun hapishanesinde hissetmek gibi ihtimaller can sıkıcı olabilir. Öfkenize kendinize döndürmemelisiniz.

13 Temmuzda aşk alanınızda oluşan Güneş tutulması ne yazık ki aşkınızın kötü arkadaşlarınızın kurbanı olabileceğine dair uyarıyor. Bir dostla yakınlaşmayı aklınızdan bile geçirmemelisiniz. Yakın çevrenizi değiştirmek aşktan daha iyi bir fikir olabilir. Bir ilişkiniz varsa sorgulamalarda önyargılı olmamalısınız.

Mutlu yıllar.

SU KARAKUŞ
HER HAKKI SAKLIDIR